Siirry suoraan sisältöön

Joensuun kaupungintalo henkii kansallisromantiikkaa

Joensuun kaupungintalo on upea ilmestys

Joensuun kaupungintalo on upea ja näyttävä ilmestys. Se henkii kansallisromantiikkaa sekä myöhäisjugendia. Tämä vuonna 1914 valmistunut Eliel Saarisen suunnittelema tiilirakennus sijaitsee aivan Joensuun keskustassa kauniilla paikalla Pielisjoen rannassa. Sen toimintaa ovat sekä hallinto että kulttuuri. Kaupungintalossa toimivat Joensuun kaupungin keskushallinto, kaupunginteatteri sekä ihastuttava ravintola. Kaupungintalon torni tarjoaa näkymän jokaiseen suuntaan ja se toimiikin oivana näkötornina.

Joensuun kaupungintalo tarjoaa hyvät puitteet

Kaupungintalo tarjoaa hyvät puitteet kaupungin asioiden hoitamiselle sekä kulttuurille. Kaupungintalossa toimii niin pieni kuin suurikin näyttämö, joissa pääsee seuraamaan kulttuuriesityksiä. Myös Joensuun vanhin toimiva ravintola eli Teatteriravintola löytyy samasta rakennuksesta. Kesäisin Teatteriravintolan terassilla kuulee usein erilaisia jazz- ja muita musiikkiesityksiä. Kellarikerroksessa toimii puolestaan meksikolaistyylinen El Capitan niminen ravintola.

Kaupungintalon ympäristöä on myös uudistettu paljon ja kaupungintalo ympäristöineen onkin yksi Joensuun suosituimmista nähtävyyksistä. Kaikki Joensuun nähtävyydet ovat mukavasti kävelymatkan päässä toisistaan tai vähintään helposti julkisilla saavutettavissa. Kaupungintalolta on helppo siirtyä seuraavaan kiinnostavaan nähtävyyteen, kuten vaikkapa hienoon Eliel Saarisen puistoon tai kiinnostavaan Pohjois-Karjalan museoon. Nähtävää riittää!

Teatterielämyksiä ja kulttuuria

Kaupungintalossa sijaitseva teatteri tarjoaa huipputason teatterielämyksiä kulttuurinnälkäisille. Ohjelmistoon voi tutustua Joensuun teatterin sivuilla. Mikäli kaupungintaloon haluaa tutustua tarkemmin, kannattaa osallistua jollekin opastetuista kierroksista. Silloin tutuksi tulevat kaupungintalon historia ja toiminta nykyaikana. Kaupungintalon ympäristössä on mukava viettää kesäpäivää vaikkapa piknikin merkeissä tai pistäytyä lounaalla ravintolan terassilla.

Avainsanat: