Siirry suoraan sisältöön

Vuokatin laskettelukeskus

Vuokatin laskettelukeskus.

Vuokatin laskettelukeskus sijaitsee kohtalaisen ajomatkan päässä Tikkalasta. Ajomatkaa on kuitenkin niin vähän, että sinne on helppo suunnata viikonloppulomalle vaikkapa perheen, ystävien tai työkavereiden kanssa. Ajomatka onkin kaiken vaivan ja odottelun arvoinen laskettelun ystäville, sillä Vuokatin rinteet ovat erittäin monipuolinen harrastuspaikka monenlaisille laskettelijoille ja lomailijoille. Se tarjoaa laskettelun lisäksi monia muitakin aktiviteetteja ja palveluita kaiken ikäisten makuun.

Vuokatin laskettelukeskus on monipuolinen aktiviteettipaikka

Vuokatin laskettelukeskus tarjoaa mahdollisuuden eri tasoisten ja ikäisten lasketteluun. Tarjolla on niin aikuisille sopivia rinteitä kuin esimerkiksi Snowpark, joka tarjoaa lisähaastetta freestyle-laskijoille sekä Kids Slopestyle, jossa on Snowparkin tavoin esimerkiksi eri tasoisia aaltoja, hyppyreitä, reilejä ja pressejä. Alueelta löytyy myös kesäaktiviteetteja sekä esimerkiksi Bike Park ja ravintoloita.

Tikkalan kylä tarjoaa myös hiihtomahdollisuuksia, mutta vajaan kolmen tunnin ajomatkan päästä löytyvät Suomen monipuolisimpiin kuuluvat laskettelu- ja urheilumahdollisuudet. Vuokatissa on 13 eritasoista rinnettä, joihin kuuluvat muun muassa Maxin Lumimaailma ja aloittelijoiden Hupikukkula. Alueella on myös yhdeksän hissiä sekä esimerkiksi lastentalo Hupila. Hiihtokoulu tarjoaa myös opastusta eri lajeihin.

Tuolihissit ja välinevuokraamot helpottavat laskettelua

Suurin osa Vuokatin rinteiden hisseistä on perinteisiä ankkuri- ja sompahissejä, mutta alueella on myös kaksi 4-hengen tuolihissiä, jotka on sijoitettu strategisille paikoille. Vuokatin rinteillä on myös kaksi välinevuokraamoa, eli mukaan ei tarvitse ottaa omia lasketteluvälineitä. Alueella on muitakin hyödyllisiä palveluita, kuten neljä rinneravintolaa, majoitusvaihtoehtoja ja mahdollisuus oheistoimintaan, kuten lumikenkäilyyn tai koiravaljakkosafariin. Vuokatti tarjoaa siis kaiken mahdollisen mukavaa lomaa varten.

Avainsanat: