Siirry suoraan sisältöön

Järjestöt

Järjestöt yhdistävät kylän asukkaita

Erilaiset järjestöt pitävät kylää elinvoimaisena ja yhdistävät sen asukkaita. Usein pienissäkin kylissä toimii useita erilaisia järjestöjä. Myös Tikkalan kylällä toimii muutamia järjestöjä, jotka saavat kylän asukkaita kokoontumaan yhteisen toiminnan äärelle. Moni kylän asukas harrastaa laulua, ja heidän onnekseen kylällä toimii kyläkuoro, jossa rakasta harrastustaan pääsee harjoittamaan muiden laulajien kanssa. Tikkalan kuoro vetää säännöllisesti yhteen 20-30 laulua rakastavaa kyläläistä. Kuoro kokoontuu harjoittelemaan kerran viikossa. Kuoro esiintyy muun muassa yhdessä Tohmajärven kuoron kanssa erilaisissa seurakunnan tilaisuuksissa. Kuoroon voi liittyä ikään ja sukupuoleen katsomatta jokainen, joka kokee laulamisen olevan lähellä sydäntä.

Tikkalan kylän järjestöt eivät rajoitu ainoastaan kylän omaan kuoroon. Tikkalassa toimii myös urheilun ystäviä yhteen vetävä Tikkalan Veikot. Se on Tikkalan oma urheiluseura, joka järjestää muun muassa urheilukilpailuja

Järjestöt

Tikkalan Veikot ja muut kylän yhdistykset järjestävät kylän asukkaille toimintaa

Kylän monet järjestöt tarjoavat kyläläisille monenlaista toimintaa ja pitävät kylän elinvoimaa yllä. Liikunnasta vastaava Tikkalan Veikot on toiminut kylällä jo kaikkiaan 100 vuotta. TiVe houkuttelee kylän asukkaita liikunnalliseen toimintaan, joka ylläpitää terveyttä ja toimintakykyä.

TiVe järjestää urheilutapahtumia esimerkiksi Tikkalan koulun kentällä, koulun liikuntasalissa ja lisäksi talvella jääkiekkokaukalo toimii lätkämatsien areenana. Kesäisin TiVe järjestää kylän pienimmille liikuntailtoja, joihin lapset kokoontuvat kerran viikossa iloisin mielin. Talvisin TiVe liikuttaa kyläläisiä hiihtoladuilla, tehden hiihtoretkiä kylän upeassa lähimaastossa. Urheiluseura järjestää myös suosittuja bingoiltoja. Tikkalassa toimii myös nuorisoseura.

Muita kylän järjestöjä

Tikkalan kylä tarjoaa asukkailleen myös muuta mielenkiintoista toimintaa. Mikäli on kiinnostunut kalastuksesta, voi halutessaan liittyä Onkamo-Sintsin kalastuskuntaan. Kalastuskuntaan liittymällä voi kalastusluvat hankkia helposti sen kautta. Jos taas on kiinnostunut metsästyksestä, löytyy kylältä metsästysseura, johon voi liittyä. Onkamon metsästysseura on perustettu 1959, ja jäseniä seurassa on 152.

Metsästysseuran järjestötoiminta onkin todella suosittu harrastus. Onkamon metsästysseuralla on hirvestysmaita käytössään noin 11 000 ha. Pienriistan metsästykseen käytettäviä alueita seuralla on käytössään noin 9700 ha. Seura myös vuokraa tilojaan erilaisia tapahtumia varten. Yhdistysten jäsenillä on seuran puolesta käytössään muun muassa saunatilat, monipuoliset kokoustilat, ilma-aseradat ampumaharjoituksia varten sekä metsästyssimulaattori.

Martat, SPR ja kyläkuoro tekevät yhteistyötä

Tikkalan kylällä toimii aktiivisesti myös Martat. Martat järjestävät kyläläisille useita erilaisia kodinhoitoon ja ruoanlaittoon liittyviä kursseja. Martoilta on mahdollista vuokrata myös muun muassa astiastoja juhlia varten. Martat ja Tikkalan kyläkuoro tekevät usein yhteistyötä keskenään. Martat järjestävät tarvittaessa tarjoilut kuoron järjestämiin tilaisuuksiin. Myös kalastuskunta toimii yhteistyössä Tikkalan Marttojen kanssa. Martat järjestävät yhteistyössä kalastuskunnan kanssa kalan käsittelyyn ja kalaruokien valmistamiseen liittyviä kursseja.

Tikkalan kylän aktiiviset järjestöt tekevät paljon yhteistyötä keskenään. Tikkalan kylällä toimii myös SPR, joka vastaa muun muassa ensiapukursseja halukkaille. SPR järjestää myös säännöllisesti verenluovutustilaisuuksia, joissa kylän asukkailla on mahdollisuus käydä luovuttamassa verta. SPR järjestää myös erilaisia auttajakursseja ja toimintaa kylän nuorille. Kyläkuoro ja SPR järjestävät yhdessä lauluiltoja, joihin Martat järjestävät tarjoilun. Sivustomme blogi kertoo kylän toiminnasta, joten sitä kannattaa seurata.

Yhteydenotto

Tikkalan kylä