Siirry suoraan sisältöön

Riistasimulaattori loistavaksi harjoitusvälineeksi

Riistasimulaattori tutustuttaa riistalajien anatomiaan.

Riistasimulaattori on kehitetty, jotta tietokoneen tai mobiililaitteen avulla on mahdollista ennen todellista metsästyskokemusta perehtyä eri riistalajien anatomiaan. Paremman perehtymisen luonnollinen seuraus puolestaan on se, että mahdollisuus ampua entistä osuvampia riistalaukauksia kasvaa tuntuvasti. Simulaattorin käyttäminen ei vaadi erityisiä ohjelmia, asennuksia tai muuta teknistä taitoa. Käyttäminen on helppoa, motivoivaa ja aidosti hyödyllistä. Se on myös täysin maksutonta.

Miten riistasimulaattori toimii

Riistasimulaattorin käyttäminen on yksinkertaista. Kun olet klikannut simulaattorin auki, sinun tulee valita kohde-eläin. Näitä eläimiä ovat hirvi, teeri, karhu, kauris, villisika, harmaahylje, majava ja valkohäntäpeura. Kun olet tehnyt valintasi, lataa ase ja sen jälkeen valitse tähtäin. Lopuksi tähtää ja ammu klikkaamalla. Kun olet tarkistanut osuman, lataa ase uudestaan.

Metsästyssimulaattori valmistaa osaltaan vastuulliseen ja eettiseen metsästykseen. Ohjeistuksen mukaan ampuminen on suotavaa vain, kun on varma, mitä lajia on ampumassa ja tietää, mitä on tekemässä. Muissa tilanteissa aseella ei saa koskaan osoittaa ja sekä ympäristöstä että ampumasektoreista tulee olla tietoinen. Sormikontrollin tulee säilyä silloinkin, kun varmistin on päällä.

Nauti vastuullisesta metsästyksestä

Metsästys on hieno harrastus, joillekin jopa elämäntapa ja riistasimulaattori opastaa vastuullisella tavalla kunnioittamaan riistaa. Metsästäjän onkin syytä paitsi hankkia metsästyksessä tarvittavat tiedot ja taidot, myös ylläpitää ja kehittää niitä. Riistaa ja sen elinympäristöjä tulee kunnioittaa, ja riistaa verottaa vain kestävän käytön periaatteita vaalien.

Avainsanat: