Joensuun nähtävyydet tarjoavat jokaiselle jotakin!

Joensuun kaupungintalo

Joensuu on eläväinen kaupunki, jossa riittää nähtävää ja koettavaa useammaksi päiväksi. Keskeisimmät Joensuun nähtävyydet ovat Taitokortteli, Taidemuseo Onni sekä Pohjois-Karjalan Museo Hilma. Taitokortteli sijaitsee keskustassa ja se on vanhojen puutalojen ympäröimä pihapiiri, jossa tunnelmallisia kahviloita ja erilaisia myymälöitä. Taidemuseo Onnissa voi ihastella pysyviä näyttelyitä sekä vaihtuvia kokoelmia. Pohjois-Karjalan Museo Hilmassa pääsee tutustumaan paitsi Joensuun, myös koko maakunnan historiaan kiinnostavalla tavalla.

Mielenkiintoisimmat Joensuun nähtävyydet

Joensuun keskustan ulkopuolella sijaitsee yksi Etelä-Karjalan kiinnostavimmista nähtävyyksistä, Botania. Kyseessä on varsin uniikki kohde, eli Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha. Perhospuutarhassa pääsee tutustumaan ja ihastelemaan trooppisia kasveja sekä eksoottisia perhosia. Sieltä löytyy myös pieni kalalampi. Botaniassa on lisäksi aivan ihastuttava kahvila, joka suosii itsekasvatettuja tuotteita. Kahvilan kasvisbrunssia kannattaa kokeilla!

Mikäli Joensuun nähtävyyksien lisäksi haluaa tutustua lähiympäristöön, kannattaa suunnata lähialueen ihastuttaviin kyliin. Erittäin vieraanvarainen ja eloisa Tikkalan kylä sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä vilkkaasta Joensuun keskustasta. Tikkala on tutustumisen arvoinen paikka, mikäli vilkas kyläelämä ja sen ystävälliset kyläläiset kiinnostavat. Esimerkiksi Puun Sielu hirsilinna on näkemisen arvoinen.

Joensuussa viihtyvät kaikki

Joensuu on koko perheen matkakohde, se sopii pariskunnille ja kaveriporukoille. Kaupungista löytyy mukavia leikkipuistoja ja paljon nähtävää lapsille. Kaupunginteatteriin voi mennä katsomaan esityksiä ja sen jälkeen illastaa jossakin lukuisista ravintoloista. Onpa Joensuussa ortodoksinen kulttuurikeskuskin, joka on itsessään jo mielenkiintoinen nähtävyys. Joensuussa viihtyvät kaikki!

Avainsanat: