Tikkalan kylässä ovat palvelut lähellä

Tikkalan kylässä ovat palvelut lähellä

Tikkalan kylässä Tohmajärvellä, on oma koulu ja palvelut ovat muutenkin lähellä. Tiesitkö, että Tikkalassa oli Tohmajärven ensimmäinen kyläkoulu? Se perustettiin jo vuonna 1889 ja se oli alkuperäiseltä nimeltään Onkamon koulu. Nykyinen koulu ei toimi enää tässä alkuperäisessä rakennuksessa. Nykyisessä koulussa on mahdollista käydä 1-6 luokat. Koulun yhteydessä toimii myös iltapäiväkerho, jonne lapset voivat jäädä koulupäivän päätyttyä.

Palvelut ovat muutenkin lähellä tässä vireässä pikku kylässä. Kylällä pääsee myös kokeilemaan vanhanajan maalaistunnelmaa, pistäytymällä säännöllisesti kulkevassa kauppa-autossa. Se helpottaa asiakkaiden arkea ja voi olla lapsille suuri hetki päiväkoti päivän päätteeksi. Viikon välein kulkeva kirjastoauto tuo kyläläisille tarinat lähelle.

Viihtyisä päiväkoti koulun yhteydessä

Koulun yhteyteen avattiin päiväkoti syksyllä 2019. Päiväkodissa on kolme ryhmää eri-ikäisille lapsille. Ryhmillä on hauskat nimet, sillä niitä kutsutaan Hiirenhänniksi, Kissankäpäliksi ja Peurankelloiksi. Nimet saavat lasten mielikuvituksen liikkeelle ja sinne on hauska mennä päiväksi tapaamaan kavereita.

Palvelut ovat hyvin tärkeitä kaikille pienille kylille. Tikkalassa tähän on panostettu ja paikallinen kyläyhdistys toimii aktiivisesti. Heidän kauttaan saa apua kaikissa yleisissä, kylää koskevissa asioissa. Tikkalassa on myös kauppa ja baari. Paikallinen urheiluseura Tikkalan Veikot, järjestää erilaisia urheilutapahtumia sekä lapsille että aikuisille.

Mitä Tikkalan kylässä voi harrastaa?

Tikkalan kylässä on paljon harrastusmahdollisuuksia jo senkin vuoksi, että kyläyhdistys järjestää erilaista toimintaa ja tapahtumia. Luonnonläheinen sijainti lisää myös harrastusmahdollisuuksia. Sadesäällä voi aina pelata erilaisia lautapelejä tai nettipelejä aikansa kuluksi.

  • Lähietäisyydeltä löytyy luontopolkuja ja vaellusreittejä.
  • Särkijärvessä voi kalastaa ja meloa.
  • Kyläkuoro, liikuntabingo sekä muut liikuntatapahtumat innostavat harrastamaan.

Pienen kyläkoulun etuja

Tikkalan kyläkoulu on pieni ja viihtyisä yhteisö, jossa oppilaat tuntevat toisensa. Oppimisympäristönä tämän kokoinen koulu on ihanteellinen, sillä ryhmät ovat pieniä ja tehokkaita. Se on kokonsa vuoksi myös ihanteellinen ja turvallinen kasvu- ja oppimisympäristö. Tämä helpottaa myös koulun ja kodin välistä yhteistyötä.

Yleensä kyläkoulu vahvistaa kylän identiteettiä ja tekee kylästä elinvoimaisen. Lapsiperheiden on helpompi jäädä kylään, missä palvelut ovat lähellä. Elinvoimaiset kylät houkuttelevat myös muita maalle kaipaavia ihmisiä. Tikkalan kylä on suosittua asuinaluetta ja myyntiin tulevilla kiinteistöillä on yleensä menekkiä. Tikkalan kauniit harjumaisemat houkuttelevat alueella olevia lomalaisia jäämään sinne pidemmäksikin aikaa. Uusia asukkaita varten Tohmajärven kunnalla on vapaita tontteja eri puolilla Tikkalaa.