Siirry suoraan sisältöön

Nuorisoseura tarjoaa monenlaista harrastustoimintaa

Nuorisoseurat tarjoavat monenlaista ajanvietettä ja harrastustoimintaa pääasiassa nuorille. Harrastusmahdollisuuksia löytyy useilta kulttuurin osa-alueilta. Tarjolla on monipuolista toimintaa esimerkiksi tanssin, sirkuksen, musiikin ja teatterin sekä taiteen parissa. Nuorisoseurojen painopisteitä ovat sosiaalisten taitojen oppiminen, yhteisöllisyys, suomalaisen kulttuurin vaaliminen sekä kansainvälinen toiminta ja siihen tutustuminen. Myös Tikkalan kylällä toimii nuorisoseura. Teatteritoiminta on vilkasta nuorisoseuroissa. Tikkalan kylä kuuluu Tohmajärven kuntaan. Tohmajärven Teatteriyhdistys järjestää teatteritoiminnan puitteissa myös kesäteatteri projekteja. Suomessa toimii satoja teatteriryhmiä. Nämä projektit ovat innostaneet mukaan lukuisia nuoria, jotka ovat kiinnostuneet teatteritoiminnasta ja näyttelemisestä. Nuorisoseurat antavat oivat puitteet tällaiselle luovalle harrastukselle, jossa nuorten omat intressit otetaan huomioon. Seurojen tarjoama harrastajateatteritoiminta luo nuorille erinomaisen paikan tutustua näyttelemiseen.

 

Nuorisoseurat toimivat sekä paikallisesti että maanlaajuisesti. Ne ovat mukana myös kansainvälisissä tapahtumissa ja kokoontumisissa. 

Nuorisoseura toimii usein omalla alueellaan yhteistyössä muiden paikallisjärjestöiden esimerkiksi martat -järjestön kanssa. Sivuiltamme löytyy blogi, jota seuraamalla pysyt kärryillä kylän tapahtumista.

nuorisoseura

Martat toimivat yhteistyössä monien tahojen kanssa

Tikkalan kylä tunnetaan aktiivisena Tohmajärveen kuuluvana kylänä, jossa järjestöt yhdistävät asukkaita. Kyläyhdistyksen lisäksi kylällä toimii myös marttayhdistys. Martat vuokraavat kahvikalustoa kodin erilaisiin juhliin ja tapahtumiin. Martat järjestävät tapahtumia nuorisoseurojen kanssa. Nuorisoseuroilla ja marttajärjestöillä on pitkät perinteet yhteistyöstä erilaisissa tilaisuuksissa.

Eri tahojen yhteistyön avulla saadaan yhteisöistä toimivia ja asukkaista aktiivisia. Tikkalan kylän kotisivut tarjoavat tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista. Sieltä löytyvät myös yhteyshenkilöiden tiedot. Nuorisoseurat ovat aktiivisia toiminnassaan ja tarjoavat paikkakuntalaisille tilaisuuden toimia ja harrastaa yhdessä. On tärkeää, että kylät tarjoavat puitteet kohdata muita ihmisiä mukavien harrastuksien parissa.

Nuorisoseurat tarjoavat paljon tapahtumia

Tikkalan kylä on elinvoimainen ja eläväinen. Tohmajärveltä löytyy Akkalan-Jouhkolan nuorisoseurantalo, jossa järjestetään muun muassa teatteri toimintaa lapsille sekä nuorille. Nuorisoseuran talolta löytyy myös paljon muuta harrastetoimintaa. Se on mukava kokoontumispaikka tohmajärveläisille ja on tärkeä yhdysside kyläläisille. Tarkemmin ajankohtaisista tapahtumista löydät seuran sivustoilta.

Nuorisoseuran talolla on ollut toiminnassa kahvila, jossa on mukavaa kyläläisten tavata. Nuorisoseurat ja harrasteryhmät usein järjestävät näytöksiä kulttuurialaltaan kauden päätteeksi. Harrastuksen tuoman riemun lisäksi yhteinen päätösprojekti tuo syvemmän ulottuvuuden yhdessä tekemiselle ja kasvamiselle. Tapahtumia järjestävät seurat kokoavat asukkaat yhteen. On upeaa, että tämä kansanperinteet säilyvät nuorisoseurojen ansiosta. Tikkalan kylässä on seurojen talo, jota ylläpitävät urheiluseura Tikkalan Veikot.

Kesäteatteri antaa luovuudelle tilaa

Teatteri on parasta yhdessä tekemistä ja siinä saa ilmaista itseään. Seurat tarjoavat teatteriharrastusta kaikenikäisille. Usein teatteriryhmät on jaettu ikäryhmiin. Nuorimmat voivat opetella teatteri- ilmaisuja leikin ja huumorin kautta sekä tutustua näyttelemiseen. Nuorisoteatteri syventyy usein näytelmissään päivän ajankohtaisiin aiheisiin ja draamaan. Nuorisoseurat tarjoavat usein myös teatteritoimintaa ja tapahtumia aikuisille. Teatteria tehdään jokaista ikäryhmää erityisesti ajatellen. Useilla seuroilla on jo pitkät perinteet tehdä kesäteatteri näytelmiä. Kotisivut tarjoavat näytelmistä tarkemmin tietoa.

Toiminta kerää teatterista kiinnostuneita yhteisen toiminnan pariin. Teatteritoiminta on seuroissa värikästä ja innostavaa. Iloiset ihmiset ja persoonat saavat tuottaa yhdessä muita ilahduttavia kulttuurikokemuksia. Nuorisoseura ja kesäteatteri toimivat useimmiten vapaaehtoisten työntekijöiden ja näyttelijöiden voimin. Tarkoituksena on kerätä harrastuksesta kiinnostuneet yhteen, vaikka näyttelijä kokemusta ei juuri olisikaan. Näyttelyharrastus on antoisaa sekä näyttelijöille että katsojille.

Yhteydenotto

Tikkalan kylä